Drejtor i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës

Shpend MaxhuniDrejtor i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës

I diplomuar në Universitetin e Prishtinës;

I është bashkëngjitur Policisë së Kosovës në vitin 1999;

Që nga viti 2001 u gradua me gradën Toger dhe vazhdoi punën në pozita udhëheqëse dhe menaxhuese, ku më pas u gradua me të gjitha gradat deri në gradën Kolonel, duke mbajtur pozita: Komandat Rajonal, Ndihmës Drejtor i Përgjithshëm për Operativë, Zëvendës Drejtor i Përgjithshëm për Operativë, dhe që nga viti 2011 Drejtor i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës;

U diplomua në studimet post diplomike, në Marrëdhënie Ndërkombëtare dhe Diplomaci në Akademinë Rajonale Diplomatike të Shqipërisë;

U diplomua në Kolegjin për Studime Ndërkombëtare dhe të Sigurisë “Liderët e Shekullit 21”, u trajnua në George C. Marshall, Qendra Evropiane për Studime të Sigurisë;

U diplomua në Programin e Lartë Ekzekutiv në George C. Marshall, Qendra Evropiane për Studime të Sigurisë, në Gjermani;

U diplomua në studimet master në degën Menaxhimi Ndërkombëtar dhe Lidershipi në Universitetin Ndërkombëtar në Prishtinë;

Kandidat për Doktoratë në Çështjet e Sigurisë  – Universiteti Ushtarak në Tiranë – Shqipëri;

Tetor 2011 – U emërua Drejtor i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës;

(Drejtori i Përgjithshëm i Policisë është përgjegjës të udhëheq, kontrollojë dhe mbikëqyrë Policinë.

Mirënjohjet dhe Shpërblimet

U shpërblye me Medaljen Policore  “SEMPER FIDELIS” – të Policisë së Kosovës

U shpërblye nga Kryeministri i Republikës së Kosovës me Medaljen “Virtus et Honor”;

U shpërblye me titullin “Qytetar nderi” në shtetin IOWA, në SHBA;

U shpërblye me titullin  “Ambasador për Paqe” nga  Comuna Di Valfabbrica, Itali;

U shpërblye me Medaljen “Military Ordene Constantiniano Di San Georgio” nga KFOR.

Jeton në Prishtinë me bashkëshorten dhe dy fëmijet e tij.

 

 

Raporto krimin