Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Arrestohen dy të dyshuar për falsifikim të parasë – Dvojica osumnjičenih su uhapšena zbog falsifikovanja novca

Arrestohen dy të dyshuar për falsifikim të parasë
Viti, 23 nëntor 2022
Drejtoria Rajonale e Policisë Gjilan, Stacioni Policor Viti nga një bankë komerciale në qytetin e Vitisë me datën 14.10.2022 ka pranuar ankesë se në një bankomat të kësaj banke janë deponuar para të falsifikuara në vlerë prej 100 €.
Njësiti i Hetimeve të Stacionit Policor Viti pas një pune të organizuar mirë operacioanle ka arritur që të siguroj prova të mjaftueshme se dy të dyshuar kosovar E.SH (2004) dhe E.S. (2000) në bashkëveprim kanë vënë në qarkullim në qytetin e Vitisë bankënota të falsifikuara të vlerës 100 €.
Dy të dyshuarit me 22.11.2022 janë lokalizuar dhe arrestuar nga ana e zyrtarëve policorë tek të cilët në momentin e arrestimit janë gjetur edhe dy bankënota të vlerës njëqind (100) euro të dyshuara si të falsifikuara. Të njëjtit janë intervistuar në bazë të procedurave ligjore.
Në lidhje me rastin është njoftuar Prokurori i Shtetit i cili ka urdhëruar që ndaj të dyshuarve të ngritët kallëzim penal për veprën penale ,,Falsifikim i parasë’’ dhe rasti do të dërgohet në Prokurorinë Themelore në Gjilan.
Dvojica osumnjičenih su uhapšena zbog falsifikovanja novca
Vitina. 23.11.2022
Regionalna Policijska Uprava Gnjilane, Policijska Stanica Vitina, primila je 14.10.2022. godine pritužbu od komercijalne banke grada Vitina da je na bankomatu ove banke deponovan lažni novac u iznosu od 100€.
Istražna jedinica Policijske stanice Vitina, nakon dobro organizovanog operativnog rada, uspela je da obezbedi dovoljno dokaza da su dvojica kosovskih osumnjičenih E.SH ( rođen 2004) i E.S. (rođen 2000) u saradnji pustili u opticaj u gradu Vitini falsifikovane novčanice u vrednosti od 100€.
Dvoica osumnjičeni u datum 22.11.2022 su locirali i uhapsili policijski službenici koji su prilikom hapšenja pronašli i dve novčanice u vrednosti od sto (100) evra za koje se sumnja da su falsifikovane. Isti su intervjuisani na osnovu zakonskih procedura.
U vezi sa predmetom, obavešten je državni tužilac koji je naložio da se protiv osumnjičenih za krivično delo „falsifikovanje novca” podnese krivična prijava i predmet će biti upućen Osnovnom tužilaštvu u Gnjilanu.

Biografia

Ushtrues detyre i Drejtorit të Përgjithshëm të Policisë së Kosovës

Z. Fehmi HOTI

https://www.facebook.com/KosovoPolice
Statstikat e përgjithshme: 2022-07-12
1
Aksidentet Fatale
17
Aksidentet Me te Lenduar
34
Aksidentet Pa te Lenduar
1740
Tiketa Trafiku Te Shqiptuara
32
Arrestime
25
Ne Mbajtje