Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Arrestohet një person nën dyshimin se rekrutoi, strehoi dhe i shfrytëzoi për punë të detyruar shtatë (7) viktima

Prishtinë, 22 korrik  2020

Policia e Kosovës, konkretisht, Sektori Qendror i Hetimeve nga  Drejtoria për Hetimin Trafikimit me Qenie Njerëzore, gjate veprimeve hetimore në koordinim me Prokurorinë Themelore në Prishtinë Departamenti për të Mitur, me datë 21.07.2020, ka  arrestuar një person (1) të dyshuar, për Veprën Penale “Trafikim me njerëz”, i cili dyshohet se ka rekrutuar, strehuar, transportuar dhe  i ka mbajtur nën kontroll (7) shtatë viktima të mitur (meshkuj/kosovarë) duke i shfrytëzuar për punë të detyruar.

Gjate realizimit të këtij plani për arrestimin e të dyshuarit  si prova janë konfiskuar përkohësisht:

(1)   një telefon mobil dhe

(2)   dy fletore të evidencave .

Viktimat e mitura janë trajtuar sipas Proceduarve Standarde të Veprimit për Viktima të trafikimit, ndërsa me vendim te Prokurorit kujdestar i  dyshuari dërgohet në ndalim për 48 orë, për procedura të mëtejme ligjore.

Statstikat e përgjithshme: 2020-07-08
2
Aksidentet Fatale
18
Aksidentet Me te Lenduar
31
Aksidentet Pa te Lenduar
712
Tiketa Trafiku Te Shqiptuara
23
Arrestime
16
Ne Mbajtje